top of page
  • Yazarın fotoğrafıyıltaşsigorta

Covid 19 Tedavi Giderleri

9 Nisan 2020 tarihli ve 31094 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile acil hal tanımında değişiklik yapılmıştır. Yeni düzenlemeye göre acil hal; ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlarda olayın meydana gelmesini takip eden ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılmadığı veya başka bir sağlık kuruluşuna nakli halinde hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı kabul edilen durumlar ile pandemi süresince pandemi olgularına yönelik tanı ve tedavileri kapsamaktadır. Ayrıca SUT'un "ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri" başlığı altında da "pandemi süresinde, pandemi olgularının tanı ve tedavileri" ifadeleri eklenmiştir.

Aynı tebliğ ile "Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi süresince hastanelerce temin edileceği bildirilen pandemi tedavisine yönelik ilaçlar" ibaresi eklenerek koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar, SGK'nın ödeme listesine alınmıştır.

Bu durumda yapılan değişiklikler ile artık özel hastaneler, koronavirüs tedavisi gören hastalardan muayene katılım payı ve ilave ücret isteyemeyecektir.

Özel sigortası bulunan ve Covid-19 semptomu gösteren hastaların virüs tespit edilene kadarki tedavileri özel sigorta kapsamındayken, virüs testi ve virüsün tedavisine ilişkin giderler devletin yükümlülüğündedir. Özel sağlık sigortası yapan şirketler tarafından kabul edilmesi ve ek prim ödenmesi koşuluyla bahse konu virüs testinin ve tedavisinin özel sağlık sigortası kapsamında olduğuna dair ek poliçeler ise yapılabilmektedir.


28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page